Antalya'da Emekli Öğretmenin Ölümüne Sebep Olan Sürücü Mahkemeye Çıktı
Antalya'da bir otomobilin çarptığı emekli öğretmen Mustafa Söylemez'in ölümüyle sonuçlanan olayın ardından sürücü H.D.G. yargılanmaya başladı. Antalya 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya H.D.G, müşteki Sevda Öztağa ve avukatları katıldı.
Sanık, Olaydan Üzgün Olduğunu Belirtti
Mahkemede sanık H.D.G, yaşanan kazadan dolayı derin bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, hayatını kaybeden Mustafa Söylemez'in ailesine başsağlığı diledi. Olay gününü hatırlatan H.D.G, "Bir motosiklet önüme kırdı, ben de çarpmamak için manevra yaptım ve refüje çıktım. Panikle ne yaptığımı bilmiyorum, hemen yaralıya müdahale etmeye çalıştım. Bile isteye bu kazayı yapmadım," şeklinde konuştu.
Müştekinin İfadesi ve Aile Ağrısı
Müşteki Sevda Öztağa, ölen Mustafa Söylemez’in babası olduğunu belirterek, olay günü ailecek kaldırımdan karşıya geçmeye çalıştıklarını anlattı. Öztağa, "Arabanın bir anda üzerimize geldiğini gördüm, eşim hemen çocukları kurtarmaya çalıştı. Araba babama çarptı ve hastaneye kaldırıldı. Sanıktan şikayetçiyim," dedi.
Mahkeme Kararı ve Adli Kontrol
Mahkeme hakimi, sanık H.D.G. hakkında yurt dışı yasağı uygulanmasına ve adli kontrol tedbirlerinin devam etmesine karar verdi. Duruşma sonrasında, Sevda Öztağa, sanığın tutuklanmasını ve adaletin tecelli etmesini talep ettiklerini ifade etti.
Aile Avukatından Açıklama
Müşteki avukatı Serdan Söylemez, kazada hayatını kaybeden kişinin amcası olduğunu vurgulayarak, zor bir dava süreci yaşadıklarını belirtti. Söylemez, "Sanık, kaza anında frene basmadığını iddia ediyor, motosikletin olayla bir ilgisi yok. Amacımız acılarımızı dindirmek değil, adaletin yerini bulmasını sağlamak," şeklinde konuştu.
Olayın Detayları
H.D.G'nin kullandığı araç, Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı'nda 21 Nisan 2024'te kaldırımda yürüyen emekli öğretmen Mustafa Söylemez'e çarparak ölümüne neden olmuştu. Kaza anı, çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.
Antalya'da otomobiliyle çarptığı emekli öğretmenin ölümüne neden olan sürücü, hakim karşısına çıktı. Müşteki Sevda Öztağa ve müşteki avukatı Serdan Söylemez, duruşma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Antalya'da otomobiliyle çarptığı emekli öğretmenin ölümüne neden olan sürücü, hakim karşısına çıktı. Müşteki Sevda Öztağa ve müşteki avukatı Serdan Söylemez, duruşma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.