
Ukraynalılar Barış Umutlarını Sürdürüyor
Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, savaş sonrası yeni hayatlarının bir parçası olarak İstanbul'daki barış müzakerelerini merakla takip ediyor. Geleneksel kıyafetleriyle bir araya gelen Ukraynalı aileler, Ukrayna Ailesi Derneği'nde düzenledikleri etkinlikte bir araya geldi.
Savaşın Gölgesinde Umut Barındıran Konuşmalar
Olena Kucher, Ukrayna'dan ayrıldıktan sonra Antalya'ya yerleştiğini belirterek, "Her gün Ukrayna kalbimizde, her duamızda Ukrayna var. Bir gün ülkemize döneceğiz. Barışın sağlanmasını bekliyoruz." dedi.
Ukraynalı Viktoriya Dzhabaieva, İstanbul görüşmelerinin önemli olduğunu vurgularken, "Zafer ancak savaş meydanında elde edilebilir. Rusya ile anlaşmak zor." şeklinde duygularını ifade etti.
Yulia Bieliaieva ise barış için çabaların sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Halkımız acı çekiyor ve özgürlük için mücadele ediyor. Biz, özgür bir Ukrayna'da yaşamak istiyoruz." dedi.
Aile Bütünlüğünün Kıymeti
Viktoriya Paukshtello, savaşın çıkışında yaşadıklarını paylaşarak, çocuklarıyla birlikte uzun bir yolculuğun ardından ülkesine veda etmek zorunda kaldıklarını anlattı. Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova, gerçekleşen müzakereleri olumlu bulduklarını ifade etti.
Antalya'daki Ukraynalıların nümayiş ettikleri bu dayanışma, aynı zamanda barışın önemi için bir çağrıda bulunuyor; umudun ve birlikteliğin doğanın en güçlü silahları olduğu vurgusu ön planda.
Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, "Vışıvanka (işlemeli gömlek) Günü"nde Ukrayna Ailesi Derneği'nde geleneksel kıyafetleriyle bir araya gelerek İstanbul'daki Rusya-Ukrayna barış müzakerelerini umutla takip ediyor.
Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, "Vışıvanka (işlemeli gömlek) Günü"nde Ukrayna Ailesi Derneği'nde geleneksel kıyafetleriyle bir araya gelerek İstanbul'daki Rusya-Ukrayna barış müzakerelerini umutla takip ediyor.