Antalya Nar Üretiminde ve İhracatında Başı Çekiyor
Antalya, nar üretiminde ve ihracatında en üst sırada yer alıyor. Yerel Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, bu yıl bereketli bir sezon geçirdiklerini belirtti.
Hasat Dönemi Başladı
Kent genelinde 63 bin dekarlık bir alanda nar yetiştiriliyor. Hasat dönemi ile birlikte, bahçelerden toplanan narlar hem yurtiçine hem de yurtdışına ihraç ediliyor. Yerel üreticiler, dalından satılan narlar ile birlikte işçi ekipleriyle narları toplayarak soğuk hava depolarına gönderiyor.
Verim ve Kalitede Üstünlük
İl Tarım Müdürü Erkal, Antalya'nın Türkiye'nin nar üretim alanının %21'ini, üretim miktarının ise %25'ini karşıladığını belirtti. Bu yılki hasat, kalite ve verim açısından başarılı geçiyor. Erkal, "Üretici kazancı daha iyi olacak" dedi.
İhracat Rakamları Arttı
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Antalya'dan yapılan nar ihracatının, Türkiye genelinin %37'sini oluşturduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl 27 milyon dolarlık ihracat yapılırken, bu yıl bu rakam 30 milyon doları geçti.
Üreticilerin Yüzü Güldü
Döşemealtı'ndan Çığlık Mahallesi muhtarı Mehmet Balcak, nar üretiminin bölge ekonomisi için önemini vurguladı. Bu yıl balcanın kaliteli olduğunu belirten üreticiler, çiftçilerin yüzünün güleceğini ifade ettiler.
Türkiye'deki narın dörtte birinin üretildiği Antalya'da hasadın başlamasıyla bahçelerden toplanan narlar hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiliyor. Kentte yaklaşık 63 bin dekarlık alanda üretimi yapılan narda hasat dönemi başladı. Döşemealtı ilçesi başta olmak üzere kent genelindeki nar bahçelerinde hummalı çalışma yürütülüyor. Bazı üreticiler dalından narı satarken, bazıları ise kendi işçileriyle toplayıp soğuk hava depolarına gönderiyor.