Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Arçelik ve Whirlpool Ortak Girişim Anlaşması CMA Soruşturmasına Tabi

Arçelik ve Whirlpool arasındaki ortak girişim anlaşması, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi CMA tarafından rekabeti azaltabileceği gerekçesiyle soruşturma altına alındı.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 11:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Arçelik ve Whirlpool Ortak Girişim Anlaşması CMA Soruşturmasına Tabi

CMA İkinci Safha İncelemesini Başlattı

CMA, Arçelik ve Whirlpool arasındaki ortak girişim anlaşmasının rekabeti azaltabileceği endişesiyle ikinci safha incelemesine başladığını açıkladı. Şirketlerin anlaşma nedeniyle rekabetin azaldığı konusunda vaatte bulunmaması üzerine bu karar alındı.

Anlaşmanın İngiltere Pazarına Etkileri

CMA, anlaşmanın beyaz eşyaların arzını azaltabileceğini ve Arçelik'in endişelerini gidermemesi durumunda ikinci safha incelemesine geçileceğini belirtti. Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde yeni oluşumun İngiltere'deki en büyük beyaz eşya şirketi olacağı ifade edildi.

CMA'nın Soruşturma Kararı

CMA, Arçelik ve Whirlpool arasındaki ortak girişim anlaşmasının rekabeti azaltabileceği gerekçesiyle faz 2 soruşturmasına tabi olmasına karar verdi. Şirketlerin taahhüt teklifinde bulunmayacaklarını bildirdiği belirtildi.

Özet:

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi CMA, Arçelik ve Whirlpool arasındaki ortak girişim anlaşmasının rekabeti somut bir şekilde azaltabileceği gerekçesiyle faz 2 soruşturmasına tabi olmasına karar verdi. Şirketler 5 Ekim’de CMA’ya taahhüt teklifinde bulunmayacaklarını bildirdi.