
Ardahan'ın Kurtuluş Töreni
Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı, Valilik bahçesinde gerçekleştirilen bir etkinlikle kutlandı. Törene, Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, ve Belediye Başkanı Faruk Demirnin yanı sıra kurum amirleri, öğrenciler ve pek çok vatandaş katıldı.
Anma Töreni
Törende, Vali Çiçek, Tuğgeneral Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve etkinlik Kongre Caddesi'nde devam etti.
Belediye Başkanı'nın Konuşması
Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan'ın 104 yıl önce düşmandan kurtulduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 22 Şubat 1921'de almış olduğu karar, Rusya ve Gürcistan'a iletilerek Ardahan'ın topraklarını terk etmeleri sağlanmıştır. 23 Şubat sabahı tüm unsurlar, Ardahan'ı tamamen boşalttıktan sonra Ardahan Kalesi'ne bir daha inmemek üzere bayrağımızı dikmiştir," dedi.
Etkinlikler ve Ödüller
Kutlamalarda, günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okundu ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri gerçekleştirilerek, yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Soğuk havaya rağmen coşku dolu geçen kutlamalar, Yanık Camisi'ne giden yolda düzenlenen bir yürüyüşle sona erdi.
Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla Kongre Caddesinde gösteri yapan bazı atlıların saçı, kaşı ve kirpiği buz tuttu.
Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla Kongre Caddesinde gösteri yapan bazı atlıların saçı, kaşı ve kirpiği buz tuttu.