Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Asgari ücrete ara zam iddiası çalışanları heyecanlandırdı

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konuların başında gelen asgari ücrete ikinci zam yapılacağı haberlerine bir yenisi daha eklendi. O ünlü gazeteci canlı yayında asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 04.05.2024 08:16
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 08:16

Asgari ücrete ara zam iddiası çalışanları heyecanlandırdı

Yükselen enflasyonla beraber asgari ücretlinin geçim sıkıntısının arttığı bu dönemde birçok yerde konuşulan devletin asgari ücrete ikinci zam yapacağı haberleri vatandaşın yüzünü güldürecek. Detaylar haberimizde…

kargo

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM İDDİASI! RAKAM VEREREK DUYURDU, KULİSLERDE DE KONUŞULUYOR: TEMMUZ AYINDA...

Milyonlarca asgari ücretli işçi bu haberi bekliyor. “Temmuz ayında geçici asgari ücret artışı olacak mı? Bu sorunun cevabını aradığım sırada canlı yayın sırasında bu dikkat çekici alıntı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıyı kapatsa da asgari ücrete geçici zam talepleri yağmaya devam etti. Geçici asgari ücret artışı ihtiyacına ilişkin son dakika haberlerinin detayları aşağıda...

Asgari ücrete geçici zam için son dakika talebi... SSK, BAĞ-KUR, emekliler ve memurlar temmuz ayında maaş artışlarını hesaplamaya başlarken, maaş artışı bekleyen bir diğer grup ise asgari ücretliler oldu. İşçiler geçici zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hayallerini suya düşürecek bir açıklama yaptı. Işıkhan kapalı olsa da bugün asgari ücrete geçici zam yapılacağına ilişkin iki iddia ortaya çıktı. Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, canlı yayında asgari ücretin temmuz ayında yüzde 15 ila 20 arasında artmasını beklediğini söyledi. Barlas, ekonomist Şeref Oğuz'un lobicilerin asgari ücretin eylül ayında artırılacağı yönündeki umudunu gerçekçi bulmadığını kaydetti.

TÜRK iş adamı Ergün Atalay'ın kıdem tazminatı ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarına değinen Yavuz Barlas, şunları söyledi: “Türkiye'de sendikalaşma oranı o kadar düşük ki, keşke çalışanların bu gücü daha fazla olsa. dedi.

Barlas, "Dün 1 Mayıs'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın gelip 'Çalışma Anayasasını ilan ederiz, taraflarla müzakere ederiz' demesini istiyorum" dedi. Bu konuda yetersiz kalıyoruz ve reforma ihtiyacımız var.” İfadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI

Barlas şu ifadeleri kullandı:

"Kıdem tazminatı çok önemli bir haktır. Bu hakkın da sonuna kadar savunulması gerek. Bu konunun tartışmaya bile açılmaması gerekiyor."

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM İDDİALARI

"Asgari ücrete yapılabilecek zamların enflasyonu artırdığına dönük teoriyi oturup masaya yatıralım. Ortadan kaldıralım."

"KÜÇÜK DE OLSA BİR AYARLAMA..."

"Asgari ücrete daha küçük oranda bir ayarlama bekliyorum. Belki kimseyi memnun etmeyecektir ama sembolik de olsa bir artış..."

ORAN VERDİ

"Ben yüzde 15- 20 arasında, 20 bin TL'ye tamamlanan asgari ücret bekliyorum. Temmuzda emekli ve memurlar bir zam alacaklar."

"Orada bir ayarlama yapılırsa asgari ücrete yaz aylarında bu fiyat artışlarını absorbe edebilirsiniz. Eylülde artış iddiaları çok gerçekçi gelmedi." İfadelerini kullandı.