Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Yeni OVP'yi Değerlendirdi

Seyit Ardıç, 2026-2028 Orta Vadeli Program'da sanayi için önemli adımların yer aldığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 08.09.2025 14:50
Güncelleme Tarihi: 08.09.2025 14:50

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Yeni OVP'yi Değerlendirdi

ASO Başkanı Seyit Ardıç’tan Yeni OVP Değerlendirmesi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 2026-2028 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın (OVP) sanayi sektörü için öngördüğü önemli hedefleri memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Ardıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın duyurusunu yaptığı programın, sanayi AR-GE’sinin geliştirilmesi ve yüksek teknolojili üretim yatırımlarının desteklenmesi gibi kritik noktaları içermesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Ekonomide Öngörülebilirlik

Yazılı bir açıklama yapan Ardıç, yeni OVP’nin ekonomide öngörülebilirliği artırmayı hedeflediğini vurguladı. OVP'nin enflasyonla mücadeleyi önceliklendirdiğini belirten Ardıç, ayrıca jeopolitik risklerin göz önünde bulundurularak temkinli bir büyüme stratejisinin belirlendiğini ifade etti.

Katkı ve Destekleyici Politikalar

Ardıç, gelir adaleti ve dezenflasyon politikalarının güçlü bir şekilde devam ettiğini, kredi büyümesinin ise seçici alanlara öncelik verecek şekilde yönlendirileceğini belirtti. Üretim ve katma değerin artırılmasının hedefler arasında olduğuna dikkat çeken Ardıç, yeni OVP’nin; AR-GE, üniversite-sanayi işbirliği ve yerli üretim kapasitelerinin yükseltilmesi yönünde önemli adımlar içerdiğini vurguladı.

Ankara’nın İhracat Potansiyeli

Yüksek katma değerli üretimi önceliklendiren bu politikaların Ankara'nın yüksek teknolojili ihracat düzeyini güçlendireceğine inandıklarını belirtti. Ayrıca, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı ve daha seçici yatırım teşvik sisteminin işletmelerin rekabet gücünü artıracağına inandıklarını ekledi.

Ardıç, yeşil ve dijital dönüşüm sürecinde bu adımların kritik öneme sahip olduğunu, ülke ekonomisine katkıda bulunma hedefiyle üretim ve istihdamı artırmak için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Resmi Gazete'de...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren 2026-2028 dönemini içeren Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Resmi Gazete'de...