Ataşehir'de Mattia Ahmet Minguzzi Kaykay Parkı Açıldı
Ataşehir, Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin adının verildiği kaykay pistinin açılışı gerçekleştirildi.
Parkın Yenilenmesi ve Açılış Töreni
Ataşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Kadın Eli Parkı’ndaki kaykay pisti yenilenerek "Mattia Ahmet Minguzzi Kaykay Parkı" adıyla hizmete açıldı. Parkın içerisinde yer alan 500 metrekarelik kaykay pistinde Minguzzi’nin grafiti görseli yer aldı.
Başkan Onursal Adıgüzel'den Duygusal Açıklamalar
Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, parkın bir taraftan Minguzzi'nin anısını yaşatacağını, diğer taraftan ise çocukların güvenle ve neşeyle kaykay yapabilmesi için sembol olacağını vurguladı. Adıgüzel, "Ben de 8 yaşındaki bir evlat sahibi olarak, Minguzzi ailesinin acısını paylaşıyorum. Mattia’yı anarak onun adını Ataşehir’de ölümsüzleştirmek için buradayız," dedi.
Mattia’nın Annesi ve Teyzesinin Duyguları
Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, açılan parkı "Ahmet'in evi" olarak değerlendirerek, "Bir Ahmet gitti, milyonlarca Ahmet geldi," ifadelerini kullandı. Teyzesi Aylin İyiyazıcıoğlu ise, "Ahmet için açılan park çok kıymetli. Gönül isterdi ki Ahmet de burada kaykayıyla olsun," şeklinde duygularını paylaştı.
Kaykay Gösterisiyle Parkın Açılışı Kutlandı
Konuşmaların ardından, Ahmet’in arkadaşları ve yaşıtları parkta kaykay gösterisi düzenledi. Bu etkinlik, Minguzzi’nin anısını yaşatmak için yapılan etkinliklerden sadece biriydi.
Ataşehir'de, Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin adının verildiği kaykay pistinin açılışı yapıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, açılışa katılarak konuşma yaptı.
Ataşehir'de, Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin adının verildiği kaykay pistinin açılışı yapıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, açılışa katılarak konuşma yaptı.