
Ateş Çemberinde Görev Tutan Kahraman
İzmir’in Menderes ilçesinde, Kuyucak Mahallesi’nde çıkan orman yangınına tanıklık eden yangın gözetleme personeli Alper Efeoğlu, 545 rakımlı Dikmen Yangın Gözetleme Kulesi'ndeki kritik görevi sırasında büyük bir cesaret gösterdi.
Yangının İlk Fark Edilişi
24 yaşındaki Efeoğlu, 29 Haziran'da orman yangınını ilk olarak gözetleme kulesinde tespit etti. Yangının ciddiyetini anlayarak derhal durumu amirlerine bildirdi ve yer ekiplerine yönlendirmelerde bulundu.
Tehlikeye Rağmen Görev Başında
Yangının kuleye doğru hızla yaklaştığı sırada, amirleri "kuleyi terk et" uyarısında bulunsa da Efeoğlu, görevini bırakmayı reddetti. Duman ve alevlerin arasında kalarak, telsizle sürekli bilgi aktarımını sürdürdü. Zamanla görüş mesafesi düştü ama Efeoğlu, kararlılıkla mücadeleye devam etti.
Kurtuluş ve Cesaret
Efeoğlu, kule etrafını alevlerin sardığı anları yaşarken, güvende kalmak için her türlü önlemi aldı. "Yangın etrafımı sardığında kaçamazdım" diyen Efeoğlu, aşağıdaki ekiplerin göz ve kulağı olmanın önemine dikkat çekti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra tekrar görev yerine dönerek, mesleğini ne denli sevdiğini vurguladı.
Orman işçisi Alper Efeoğlu, bu zor süreçte gösterdiği kahramanlıkla hem meslektaşlarına hem de topluma örnek oldu.
İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını ilk fark eden kule gözetleme personeli Alper Efeoğlu, alevlerin ortasında kalmasına ve amirlerinin uyarılarına rağmen canı pahasına görev yerini terk etmedi.
İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını ilk fark eden kule gözetleme personeli Alper Efeoğlu, alevlerin ortasında kalmasına ve amirlerinin uyarılarına rağmen canı pahasına görev yerini terk etmedi.