Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa Yetim Eli, Gazze'deki İnsani Yardımlara Devam Ediyor

Avrupa Yetim Eli, Gazze'deki ablukaya rağmen insani yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2025 10:46
Güncelleme Tarihi: 05.09.2025 10:46

Avrupa Yetim Eli, Gazze'deki İnsani Yardımlara Devam Ediyor

Avrupa Yetim Eli'nin Gazze'deki Faaliyetleri

Almanya'nın Mainz kentinde kurulu olan Avrupa Yetim Eli İnsani Yardım Derneği, Gazze'de zor şartlar altında insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Uzun süredir devam eden abluka nedeniyle bölgedeki temel ihtiyaçlar karşılanamıyor, binlerce aile hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Yardım Faaliyetleri ve Temel İhtiyaçlar

Dernek tarafından yapılan açıklamada, gıda, temiz su, ilaç ve barınma gibi hayati ihtiyaçların büyük ölçüde kısıtlandığı vurgulanarak, yardım faaliyetlerinin durmaksızın devam ettiğine dikkat çekildi.

Serdar Şişman, Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı, Gazze’de süregeldiği belirtilen insani krizin sivillerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti. Şişman şu şekilde konuştu:

"Açlık, susuzluk ve ilaç sıkıntısı, özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük risk oluşturuyor. Bu zorlu koşullarda, derneğimiz bölgede günlük yardımlarını sürdürüyor."

Şişman, tıbbi destek, gıda paketleri ve barınma imkanlarının binlerce aile için hayati önem taşıdığını belirtti.

Ablukaya Rağmen Süreklilik

Gazze'deki insanları etkileyen ablukanın, yaşam koşullarını zorlaştırdığına işaret eden Şişman, yardımların devam edeceğini belirtti:

"Derneğimiz her gün düzenli olarak temiz su dağıtımı, sıcak yemek, gıda paketleri sağlıyor. Özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılara yönelik yardım faaliyetlerimiz bölgede önemli destek sağlıyor."

Avrupa Yetim Eli, Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olmaya, acılarını hafifletmeye ve yardımlarını kesintisiz sürdürmeye kararlıdır.

Almanya'nın Mainz kentinde genel merkezi bulunan Avrupa Yetim Eli İnsani Yardım Derneği, Gazze’de...

Almanya'nın Mainz kentinde genel merkezi bulunan Avrupa Yetim Eli İnsani Yardım Derneği, Gazze’de aylardır devam eden ablukaya rağmen, bölgede insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Almanya'nın Mainz kentinde genel merkezi bulunan Avrupa Yetim Eli İnsani Yardım Derneği, Gazze’de...