Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa'da Filistin'e Destek Eylemleri Yasaklanıyor: 'Terörü destekliyor'

Fransa ve Macaristan, Filistin'e destek eylemlerini yasakladı. Fransa'nın gerekçesi 'kamu düzenini bozma riski taşıması' iken, Macaristan Başbakanı Viktor Orban 'terörü destekliyor' diyerek yasağı açıkladı. Fransa ve Macaristan, Filistin'e destek gösterilerini düzenlemek isteyenlere izin vermemektedir.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 15:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avrupa'da Filistin'e Destek Eylemleri Yasaklanıyor: 'Terörü destekliyor'

Fransa ve Macaristan Filistin'e Destek Eylemlerini Yasakladı

Fransa geçtiğimiz günlerde Filistin'e destek eylemlerini yasaklamıştı. Neden olarak ise 'kamu düzenini bozma riski taşıdığı' gösterdi. Fransa'nın ardından Macaristan da Filistin'e destek eylemlerini yasakladı. Macar Başbakan Viktor Orban, neden olarak 'Terörü destekliyor' dedi. Macaristan'da, 'terörist grupları' desteklediği gerekçesiyle Filistin'e destek için düzenlenen gösteriler yasaklandı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Açıklamaları

AA'nın TVP World'den aktardığı habere göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını kınayan protestoculara ilişkin devlet radyosuna konuştu. Orban, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını protesto edenler hakkında 'Avrupa'da teröristleri destekleyen sempati gösterileri düzenlenmesi dehşet verici' dedi. 'İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu' söyleyen Orban, çatışmanın diğer ülkelere sıçrayarak tüm bölgenin istikrarını bozmamasının önemine değindi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Talimatı

Öte yandan bu yasağa ilk giden ülkelerden biri ise Fransa olmuştu. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ulusal basındaki haberlere göre, Darmanin, valilere gönderdiği Telegram mesajında, Filistin'e destek amaçlı bütün protestoları 'kamu düzenini bozabilecekleri' gerekçesiyle yasaklamaları talimatında bulundu.