Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa'da iPhone Kullanımı Ülkelere Göre Değişiyor

Akıllı telefonlar, modern yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Avrupa ülkelerinde akıllı telefon tercihleri ise gelir düzeyi, kültürel etkiler ve teknolojik altyapı gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor. Almanya'dan demografi uzmanı Simon Kuestenmacher'in yayınladığı çalışmaya göre, iPhone kullanımı batıdan doğuya doğru gidildikçe azalıyor. Danimarka ve Norveç'te iPhone kullanım oranı en yüksek seviyede iken, Türkiye, Polonya ve Yunanistan gibi ülkelerde ise en düşük seviyede bulunuyor.

Yayın Tarihi: 13.08.2023 11:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Avrupa'da iPhone Kullanımı Ülkelere Göre Değişiyor

Akıllı Telefon Tercihleri Avrupa'da Farklılık Gösteriyor

Akıllı telefonlar, modern yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Dünya genelinde farklı bölgelerdeki insanlar arasında akıllı telefon tercihleri ise gelir düzeyi, kültürel etkiler ve teknolojik altyapı gibi birçok faktörden etkilenmekte. Almanya'dan nüfus bilim uzmanı Simon Kuestenmacher da tüm bu faktörlerin bir araya getirildiği bir çalışma yayınladı.

Paylaşımda, Avrupa ülkelerini içeren bir inforgrafik ele alındı. Elde edilen sonuçlara bakıldığında batıdan doğuya doğru gidildikçe iPhone kullanımının düştüğü görülüyor.

En Yüksek Kullanım Oranı Danimarka ve Norveç'te

Rapora göre, Danimarka ve Norveç, iPhone kullanım oranları bakımından zirvede yer alıyor, nüfusun %60-70'i bu teknolojiyi benimsemiş durumda. İngiltere, İsveç, İsviçre ve Arnavutluk'ta ise nüfusun yarısından fazlası, yani %50-60'ı, iPhone'u tercih ediyor. Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İrlanda'da ise durum biraz daha farklı; bu ülkelerde iPhone kullanıcı oranı %40-50 arasında değişiyor.

Doğu Avrupa'da Düşük Talep

Rusya ve Almanya'da iPhone'a duyulan ilgi, demografik verilere göre %30 ila % 40'lık bir orana tekabül ediyor. İtalya, Portekiz, Finlandiya, Letonya ve Estonya gibi ülkelerde de aynı kullanıcı oranına sahip. Fakat bu durum komşu ülkeler Belarus ve Litvanya için pek de geçerli değil; zira bu ülkelerde iPhone'a olan talep %20 civarında.

Türkiye, Polonya, Yunanistan ve bazı Balkan ülkeleri iPhone kullanımının en düşük seviyede olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Bu bölgelerde iPhone'a olan talep diğer ülkelere kıyasla daha düşük seviyelerde. Ülkemizin de içinde yer aldığı bölgede kullanım oranı %10.

Almanlar Android Telefonları Tercih Ediyor

Simon Kuestenmacher'in ifadesine göre Almanlar, alım güçlerine olmasına rağmen Android cihazları tercih ediyorlar. Doğu Avrupa'da ise daha ucuz Android telefonlar öne çıkıyor.