Azerbaycan'da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' Paneli
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen, 'Stratcom Public Forum: Daha Adil Bir Dünya Mümkün' başlıklı panel, çeşitli kesimlerden katılımcıları bir araya getirdi.
Panelde Önemli Konuşmalar Yapıldı
Panelin moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger üstlenirken, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Cihangir İşbilir, uluslararası güvenlik sisteminin mevcut durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı.
İşbilir, dünyada belirsizliklerin arttığını ve uluslararası örgütlerin bu sorunlara yeterince çözüm üretemediğini vurguladı. Türkiye'nin önceliğinin kapsayıcı ve hesap verebilir bir sistemin inşası olduğuna dikkat çekti.
Uluslararası İlişkiler Üzerine Değerlendirmeler
Azerbaycan Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi Dış Politika Analizi Bölümü Başkanı Dr. Cavid Veliyev, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası düzenin işlevselliğini kaybettiğini belirterek yeni bir düzenin gerekliliğine vurgu yaptı.
Azerbaycan Basın Ajansı Genel Müdürü Vüsale Mahirkızı ise, dünyanın daha adil bir yer haline gelmesi için medyanın rolüne dikkat çekti ve Türkiye ile Azerbaycan medyasının ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Maarif Vakfı ve Eğitim Üzerine Vurgular
Maarif Vakfı Azerbaycan Temsilcisi Serdar Gündoğan, eğitimdeki adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğine inandıklarını dile getirerek, bunun için çalıştıklarını ifade etti.
Kaynakların Paylaşımı ve Gelecek Nesillere Sorumluluk
Azerbaycan Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nureddin Acır ise, uluslararası ilişkilerdeki adaletsizliklerin kaynağına dikkat çekerek, kaynakların eşit paylaşılmadığını söyledi ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunun altını çizdi.
Panelin Sonuçları ve Sergi
Panel, Türkiye Yüzyılı temalı bir fotoğraf sergisi ve ressam Devrim Erbil belgeselinin gösterimi ile son bulurken, katılımcılar fikir alışverişinde bulunmak üzere yuvarlak masa toplantısında bir araya geldiler.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Azerbaycan'da "Stratcom Public Forum: Daha Adil Bir Dünya Mümkün (A Fairer World is Possible)" başlıklı panel düzenledi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Cihangir İşbilir, Bakü'de düzenlenen panelin açılışında konuşma yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Azerbaycan'da "Stratcom Public Forum: Daha Adil Bir Dünya Mümkün (A Fairer World is Possible)" başlıklı panel düzenledi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Cihangir İşbilir, Bakü'de düzenlenen panelin açılışında konuşma yaptı.