
Azerbaycan ve Ermenistan Liderlerinden Önemli Buluşma
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Çin'in ev sahipliğini yaptığı Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında bir araya geldi.
Barış ve Diyalog Vurgusu
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından gelen bilgilere göre, iki lider; Azerbaycan-Ermenistan barış gündemini görüşerek yapıcı bir diyalog ve karşılıklı güvenin yanı sıra bölgesel istikrarın önemine dikkat çektiler. Ayrıca, barış ve normalleşme sürecinin ilerletilmesi için uluslararası destek mesajını yinelediler.
Olumlu Düşüncelerin Paylaşıldığı Zirve
Aliyev ve Paşinyan, Washington Zirvesi'nde elde edilen olumlu dinamiği de ön plana çıkararak, tarafların temasları sürdürme konusunda mutabık kaldığını açıkladılar.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda), Çin'de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında bir araya geldi.