Bakan Kacır'dan Yerel Kalkınma ve Terörsüz Türkiye Vurgusu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sinop'ta düzenlenen Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, "Terörsüz Türkiye ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanında yerel kalkınma hamlesi hızlanacak." ifadelerini kullandı.
AB Destekli Tesisin Açılışı
Bakan Kacır, açılış için öncelikle Valilik ziyaretinde bulundu ve burada yerli otomobil Togg ile göze çarptı. Tesisin açılışında, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile işbirliği içinde yürütülen projelerin önemine değindi.
Gıda Güvenliği ve Ekonomik Stratejiler
Bakan Kacır, gıda arz güvenliğinin önemine dikkat çekerek, "Gıda her zaman insanlığın temel ihtiyacı olmuştur. Ülke olarak, akıllı tarım uygulamaları ve ileri teknolojili üretimle gıda arzı kapasitemizi artırıyoruz." dedi.
Su Ürünleri Sektörünün Önemi
Kacır, Türkiye'nin su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliğinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. "Su ürünleri sektörü, kadın istihdamını destekleyerek şehir ekonomilerine katkı sağlıyor," dedi. Son 22 yılda 362 teşvik belgesi düzenlenmiş ve bu alanda 25,9 milyar lira yatırım sağlandığı açıklanmıştır.
İhracat ve Yurt Dışı Başarılar
Kacır, yılda 1 milyon ton üretimle Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğinde dünya sıralamasında 16. sırada yer aldığını ve Türk somonunun artık bir dünya markası haline geldiğini söyledi.
Gelecek Vizyonu
Bakan Kacır, terörsüz bir Türkiye ile yerel kalkınmanın hızlanacağını ve Anadolu'nun tüm şehirlerinin Türkiye Yüzyılı'na imza atacağını sözlerine ekledi.
Açılış törenine Vali Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve diğer yetkililer katılım gösterdi.
Sinop’ta yapımı tamamlanan Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi'nin açılış törenine katılmak için kente gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk olarak kendi kullandığı yerli otomobil Togg ile Valilik ziyaretinde bulundu. Kacır, burada kendisini karşılayan ve çiçek takdim edem çocuklarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
Sinop’ta yapımı tamamlanan Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi'nin açılış törenine katılmak için kente gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk olarak kendi kullandığı yerli otomobil Togg ile Valilik ziyaretinde bulundu. Kacır, burada kendisini karşılayan ve çiçek takdim edem çocuklarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.