
Bakan Kurum'dan Malatya Açıklamaları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Bahçebaşı ve İkizce mahallelerinde tamamlanan konutların görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı.
Deprem Sonrası Yeni Konutlar
Resmi açıklamalara göre, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucu ağır hasar gören Malatya'da, bugüne kadar 26,325 konut ve iş yeri teslim edildi. Bu rakamın yıl sonuna kadar 79,420'ye ulaşması bekleniyor.
Vatandaşların Umut Dolu Açıklamaları
Bakan Kurum'un paylaşımında, depremzede İrfan Yılmaz'ın "Kurada çıkan anahtar bizim için sadece bir anahtar değildi. Çocuklarımızın geleceği, bizim umudumuz oldu." ifadelerine yer verildi. Bakan, "Size söz olsun, o umutları hiç söndürmeyeceğiz." diyerek vatandaşlara destek sözü verdi.
Yeni konutların görüntülerinde hak sahibi Ahmet İtik, "Barınak, hayat kaynağının olduğu yer, sıcak yuva. Devletimiz bizi sıcak yuvamıza kavuşturdu. Böyle evleri hayal ederdik. 2 sene zarfında bu kadar şehri ayağa kaldırmak, her adamın haddi değil." şeklinde konuştu.
Diğer bir hak sahibi Engin Yılmaz ise, "453 bin konut yapılacakmış. Biz güveniyoruz, Allah'ın izniyle 500 bini de yaparlar." mesajıyla umut dolu bir mesaj verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da Bahçebaşı ve İkizce mahallelerinde inşası tamamlanan konutlara yerleşen vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da Bahçebaşı ve İkizce mahallelerinde inşası tamamlanan konutlara yerleşen vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.