Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Belçika Müslüman Konseyi'nden Önemli Açıklama

Müslüman nüfus artışı yasaların çözüm için yeterli olmadığını gösteriyor, ifadeleriyle dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.05.2025 15:32
Güncelleme Tarihi: 26.05.2025 15:32

Belçika Müslüman Konseyi'nden Önemli Açıklama

Belçika Müslüman Konseyi Başkanı Esma Uçan'dan Açıklamalar

Belçika Müslüman Konseyi'nin Başkanı Esma Uçan, ülkesinde Müslüman nüfusun 1 milyona yaklaşmasına rağmen, mevcut yasaların ve kararların sorunların çözümünde yeterli olmadığını vurguladı.

Yaşanan Zorluklar

Uçan, Azerbaycan'da düzenlenen 3. Uluslararası İslamofobi'yle Mücadele Konferansı'nda, Müslümanların karşılaştığı zorluklara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avrupa'daki bazı kararların günlük hayatı zorlaştırdığını ifade etti:

"Avrupa'da bugün hayatı bize birazcık daha zorlaştıracak bazı kararlar alınıyor. Özellikle Belçika'da Müslüman kadınlar olarak başörtüsü yasağından çok muzdaribiz."

Müslüman kadınların başörtüsü yasağı nedeniyle iş bulmakta ve eğitim hayatında sıkıntılar yaşadığını belirten Uçan, 13 milyonluk Belçika nüfusunda yaşayan Müslümanların yoğunluğunun sorunları aşmaya yetmediğine dikkat çekti.

İlk Kadın Başkan Olmanın Getirdiği Zorluklar

Esma Uçan, Belçika Müslüman Konseyi'nin ilk kadın başkanı olmanın getirdiği zorlukları da paylaştı:

"İlk olmak hiçbir zaman kolay değildir. Ben de zorlanıyorum ama aynı zamanda kültüre hakim olup etkili iletişim sağlamak benim için avantajlı.”

Belçika'daki üçüncü ve dördüncü kuşak Türklerin, orada yaşayan vatandaşlar gibi entegrasyonunu önemseyen Uçan, Avrupa genelinde artan İslamofobiye de değindi:

"Sadece Türklere değil, diğer Müslümanlara da Avrupa Birliği ülkeleri, oranın vatandaşları gibi davranmalı. Güvenli ve dostane bir yaklaşım sergilenmeli."

Belçika Müslüman Konseyi Başkanı Esma Uçan, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen, Anadolu...

Belçika Müslüman Konseyi Başkanı Esma Uçan, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen, Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu "3. Uluslararası İslamofobi'yle Mücadele Konferansı'nda, Belçika'daki Müslümanların yaşadığı zorlukları AA muhabirine değerlendirdi.