Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyaz Sirkeyi Asla Bu Alanlarda Kullanmayın

Beyaz sirkenin bazı alanlara temas etmemesi gerektiği ve bu alanlarda kullanılmaması gerektiği açıklanmıştır.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 16:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beyaz Sirkeyi Asla Bu Alanlarda Kullanmayın

Beyaz Sirke ve Kullanım Alanları

Beyaz sirke sağlık ve temizlik başta olmak üzere pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Ancak beyaz sirkenin bazı alanlara kesinlikle temas etmemesi gerekmektedir. Temas etmesi durumunda ise direkt olarak çizilme durumu yaşanabilmektedir.

Tezgah

Özellikle taş tezgahlar üzerinde beyaz sirke kullanılmamalıdır. Çünkü bu alanları beyaz sirke ile temizlemek parlaklığını yitirmesine ve dolgu macununda kalıcı hasar oluşmasına neden olabilir. Bunun yerine ılık su ve bulaşık deterjanı ile tezgahı temizlemek lekeleri çıkarmak için ideal bir yöntemdir.

Bulaşık Makinesi

Bulaşık makinesinde beyaz sirke kullanımı, küçük kauçuk kısımların erimesine ve dolgu macunlarının bozulmasına yol açabilir. Bunun yerine bulaşık makinesini temizlemek için özel formüle edilmiş temizleyicileri kullanmanız önerilmektedir.

Elektronik Ürünlerin Ekranları

Beyaz sirke, elektronik ekranlara zarar verebilir ve dokunmatik ekranların duyarlılığını azaltabilir. Ekranlardaki lekeleri çıkarmak için yumuşak bir sünger veya hafif nemli bir bez kullanmanız daha uygun olacaktır.

Ahşap ve Taş Döşemeler

Beyaz sirke, ahşap ve taş döşemelerin cilasını çözebilir ve mat bir görüntüye neden olabilir. Bu nedenle özellikle bu tür zeminler için üretilmiş temizleyicileri kullanmanız daha doğru olacaktır.

Aynalar

Aynaları temizlemek için sirke veya limon suyu gibi asitli maddeler kullanılmamalıdır. Aynalar için özel bir temizlik ürünü kullanmak ve mikrofiber bir bezle silmek en iyi yöntemdir.