Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyrut Seferleri İkinci Kez Ertelendi

Middle East Airlines, Beyrut uçuşlarını ikinci kez erteledi; ertelemenin sebebi teknik hatalar olarak açıklandı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 21:16
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 21:16

Beyrut Seferleri İkinci Kez Ertelendi

Beyrut Uçuşları Tekrar Ertelendi

Lübnan merkezli havayolu şirketi Middle East Airlines (MEA), Beyrut'a yapılacak bazı uçuşların ikinci kez ertelendiğini açıkladı. Şirketin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, mevcut riskler nedeniyle toplamda beş uçak seferinin yarın sabaha kaydırıldığı belirtilmiştir.

Uçuş Destinasyonları

Ertelenen uçuşların güzergahları arasında Dubai-Beyrut, Londra-Beyrut, Doha-Beyrut, Kuveyt-Beyrut ve Cidde-Beyrut yer almaktadır. MEA, daha önce 28 Temmuz tarihinde bazı seferlerin 29 Temmuz sabahına dek ertelendiğini de belirtmişti.

Teknik Sorunlar

Uçuşların ertelenme nedenleri arasında uçak sigorta firmaları ile yaşanan bir teknik hatanın etkili olduğu ifade edildi. Yolcuların mağduriyet yaşamamaları adına şirketin alternatif çözümler geliştirdiği bildirilmektedir.

Mecdel Şems Saldırısı

Öte yandan, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmiş; bu saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin ise yaralandığı bilgisi alınmıştır.

İsrail ordusu, roketin saldırının Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden fırlatıldığını belirterek, Lübnan Hizbullahı

Netanyahu'nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ilgili saldırıya dair yaptığı açıklamada "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullanarak sert bir mesaj verdi.