Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biden'dan İsrail olayları için flaş açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, tüm dünyanın konuştuğu üniversitelerde devam eden Filistin yanlısı protestolara ilişkin ilk kez konuştu. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 04.05.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 14:41

Biden'dan İsrail olayları için flaş açıklama

ABD Başkanı Biden, ilk kez Beyaz Saray'da kamera karşısına geçerek, ülke geneline yayılan kampüs protestoları ilgili süreci değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

banka

BİDEN GÜNLERDİR SESSİZLİĞİNİ KORUYORDU! İLK AÇIKLAMA GELDİ: 'AÇIK KONUŞAYIM...'

Amerikan üniversitelerinde Filistin yanlısı protestolar devam ederken ABD Başkanı Joe Biden sessizliğini koruyor. Biden, bugünkü açıklamasında protestoculara karşı çıkarak, "Protesto hakkı var ama kaos yaratma hakkı yok" dedi. Açık söyleyeyim, şiddet içeren protestolar desteklenmiyor, barışçıl protestolar desteklenir. dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, üniversitelerde devam eden Filistin yanlısı protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden protestoları kınayarak, "Protesto hakkı var ama kaos yaratma hakkı yok" dedi.

"BUNLARIN HİÇBİRİ BARIŞCIL BİR PROTESTO DEĞİLDİR"

Maddi zararın barışçıl protesto teşkil etmediğini belirten Biden, şunları söyledi: “Vandalizm, izinsiz girme, camları kırma, kampüsleri kapatma, derslerin ve törenlerin zorla iptal edilmesi Karma. Bunların hiçbiri barışçıl bir protesto değil" dedi.

İnsanları tehdit etmenin, tehdit etmenin veya korkutmanın barışçıl protesto olmadığını ve yasayı ihlal ettiğini belirten Biden, şöyle konuştu: “Amerika Birleşik Devletleri'nin hiçbir kampüsünde Yahudi karşıtlığına veya Yahudi öğrencilere yönelik şiddet tehditlerine yer olmamalıdır.

"BU HER ŞEYİN SERBEST OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR"

İnsanların güçlü duyguları ve derin inançları olduğunu anladığını söyleyen Biden, şöyle konuştu: “Amerika'da onların bu duyguları ifade etme haklarına saygı duyuyoruz ve bu hakkı koruyoruz ama bu her şeyin bedava olduğu anlamına gelmiyor. Bu şiddet olmadan yapılmalıdır. , tahribatsız, nefretsiz ve hukuk çerçevesinde." evet. "Hata yapmayın, başkan olarak her zaman ifade özgürlüğünü savunacağım ama aynı zamanda hukukun üstünlüğünü savunma konusunda da güçlü olacağım" dedi.

İfade özgürlüğünün ve hukukun üstünlüğünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Biden, şunları söyledi: “İnsanları susturduğumuz veya muhalefeti ezdiğimiz otoriter bir ülke değiliz. Amerikan halkının sesi duyuluyor. Aslında barışçıl protestolar Amerikalıların önemli konulara nasıl tepki verdiklerinin en iyi geleneğidir. Ancak biz kanunsuz bir millet değiliz. Biz bir sivil toplumuz ve düzenin hâkim olması gerekiyor” dedi.

"AÇIK KONUŞAYIM..."

Biden, "Tarihimiz boyunca buna benzer anları sık sık yaşadık çünkü biz büyük, çeşitliliğe sahip, özgür düşünen, özgürlüğü seven bir milletiz" dedi. Böyle zamanlarda siyasi puan kazanmak için acele eden insanlar her zaman olur. Artık siyaset zamanı. Açık olmak gerekirse şiddet içeren protestolar desteklenmiyor. Barışçıl protestolar desteklenir” dedi.