
Bilfen İlköğretim Okulları'ndan Tarihi Başarı
2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında, Bilfen İlköğretim Okulları'ndan mezun olan 49 öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Bu başarı, okullarının eğitim sisteminin etkinliğini bir kez daha kanıtladı.
Ege Yeşil'den Başarı Sırrı
Tüm Türkiye birincileri arasında yer alan Ege Yeşil, başarısının ardında verimli çalışma ve stres yönetiminin yattığını ifade etti. Yeşil, sınav sürecinde düzenli ve etkili bir çalışma ile hedeflerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti.
Törenle Kutlandılar
49 öğrencinin başarısı, Bilfen Çamlıca Ortaokulu’nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Törene katılan öğrenci, aileleri, öğretmenler ve okul yönetimi, bu büyük başarıyı coşkuyla karşıladı.
Bilfen Yönetiminden Açıklamalar
Bilfen İlköğretim Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen Kayatürk, bu yılki sınavın zorluğuna rağmen öğrencilerinin başarılarının okul sisteminin güçlü yönlerini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Öğrencilerin tercihlerine yönelik bilgi veren Ölçme Değerlendirme Bölüm Başkanı İbrahim Eser, tercih yaparken yüzdelik dilimlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Tüm Öğrenciler Takdir Edilmeli
Rehberlik Bölüm Başkanı Tuğçe Kılıç, sınav sonuçlarının her öğrencinin değerini belirlemediğini belirterek; velilerin dikkatli ve bilinçli tercihler yapmaları gerektiğinin altını çizdi.
Birincilerin Hedefleri
Birincilerden bazıları, tercih edecekleri okullarını açıkladı. Ege Yeşil ve Mert Eğinci, İstanbul Erkek Lisesine yönelmeyi planlarken, Serra Çarpa ise Robert Kolejini tercih etmek istediğini dile getirdi. Ayrıca, uzun vadeli hedeflerinden de bahsettiler.
Türkiye Birincileri:
Bilfen öğrencileri arasında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilerin isimleri: Yiğit Bozkurt, Selin Artam, Rana Atukeren, Nil Korun, Ali Çakır, Bengisu Türegün, Toprak Durur, Ömer Halaç, Arda Pampu, Mustafa Arda Koral, Zehra Güzel, Ozan Kaplan, Yahya Emir Aksoy, Mustafa Cemil Çay, Volkan Aksöyek, Serra Çarpa, Betül Gülizar Özer, Doruk Muslu, Yusuf Emir Ölmez, Aylin Bozkurt, Selen Kutucu, Yiğit Tayanç, Ege Balkan Güvenç, Doruk Özbuğday, Derin Özcan, Ayşe Ceylan, Ayhan Ege Emiroğlu, Afra Derin Özbilge, İbrahim Kaldırım, Özge Başgül, Duru Öykü Çoksüer, Elif Güneş, Deniz Yücebaş, Mehmet Demir Güneş, Deniz Zengin, Can Emre Çelik, Su Alara Işık, Eymen Ülker, Duru Özbolat, Nisa Yıldırım, Zeynep Sağlık, Mert Eğinci, Ege Yeşil, Bora Esendir, Kerem Efe Uzun, Defne Eser, Aras Alaçam, Demir Tuncay ve Cansu Sencar.
Bilfen İlköğretim Okullarından mezun olan 2013 öğrenciden 49'u Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. LGS kapsamındaki sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Bilfen İlköğretim Okullarından mezun olan 49 öğrencinin Türkiye birincisi olması üzerine Bilfen Çamlıca Ortaokulu'nda tören düzenlendi.