
Bilişim 500 Araştırması'nın Sonuçları Açıklandı
Bu yıl 2024 Bilişim 500 - İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması'nın sonuçları, "Bakış Açını Değiştir" temalı bir ödül töreni ile duyuruldu. Tören, Grand Pera Tarihi Emek Sineması'nda gerçekleştirildi.
Açılış Konuşmasında Önemli Vurgular
Etkinlikte BThaber Başkanı Murat Göçe'nin açılışında, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve sektörün önde gelen profesyonelleri yer aldı. Törende 4 ana kategoride ödüller takdim edilirken, "25 Yıl Kadın Bilişimci Ödülleri" ve "BThaber Özel Ödülleri" gibi özel ödüller de sahiplerini buldu.
2024 Sıralamasında Zirve
Bilişim sektörünün zirvesinde bu yıl da Turkcell yer alırken, Türk Telekom ikinci, Vodafone ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye Ekonomisine Katkı Özel Ödülleri ise Logo Yazılım ve Deeptech gibi şirketlere takdim edildi.
Gelir Artışı ve Büyüme Rakamları
BThaber Başkan Yardımcısı Özlem Unan, 2024 yılında sıralamaya giren şirketlerin toplam gelirinin 1,1 trilyon liraya ulaştığını, bu rakamın bir önceki yıla göre %56'lık bir artış gösterdiğini açıkladı. Ayrıca, 90 şirketin %100'ün üzerinde gelir artışı sağladığı belirtildi.
Özel Ödüller ve Kadın Bilişimciler
Törende, 25 Yıl Kadın Bilişimci Ödülleri Emine Korkmaz, Arzu Batur Yalçınkaya gibi isimlere verilirken, 35 Yıl Emek Ödülleri'ni alan isimler arasında Okan Şengül ve Neslihan Aksun da bulunuyor.
Ekonomist Dr. Hakan Yurdakul, Türkiye'nin bilişim ihracatında 2024'te %9 pay ile önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Bu süreçte Türkiye'nin potansiyeli daha da artacağa benziyor.
"Bilişim 500 - İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması"nın sonuçları, "Bakış Açını Değiştir" mottosuyla Grand Pera Tarihi Emek Sineması’nda düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, törene katılarak konuşma yaptı.
"Bilişim 500 - İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması"nın sonuçları, "Bakış Açını Değiştir" mottosuyla Grand Pera Tarihi Emek Sineması’nda düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, törene katılarak konuşma yaptı.