
Bingöl'de Su Taşkınları Sonrası Kurtarma Operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Ardıçdibi köyü yakınlarındaki Murat Nehri, son günlerde yükselen su debisi nedeniyle tehlike arz ediyordu. Bu kapsamda, nehir kıyısında piknik yapmakta olan 5 kişilik bir aile, ani su seviyesinin artması sonucunda mahsur kaldı.
AFAD ve Diğer Ekipler Harekete Geçti
Mahsur kalan aile üyelerinin yardım talebinin ardından, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, kısa sürede gerekli önlemleri alarak kurtarma çalışmalarına başladı.
Başarılı Kurtarma
Ekiplerin yoğun çabaları neticesinde 5 kişi, bot yardımıyla güvenli bir şekilde bulunduğu yerden kurtarıldı. Olayın ardından aile üyelerinin sağlık durumları kontrol edildi ve herhangi bir tehlike olmadığı belirlendi.
Bu olay, su debisi artan nehirlerde dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.
Bingöl'de su debisinin yükselmesi nedeniyle Murat Nehri'nde mahsur kalan 5 kişi, bot yardımıyla bulundukları yerden kurtarıldı.