
Bingöl'ün Yayladere İlçesinde Terörle Mücadele Operasyonu
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde, PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak tespit edildi. 8 odadan oluşan bu sığınakta, çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan duyuruda, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, terör mensuplarını etkisiz hale getirmek ve muhtemel sığınakları tespit ederek imha etmek amacıyla "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İsmail Yılmaz Operasyonu" düzenlediği belirtildi.
Operasyonda Neler Ele Geçirildi?
Yapılan operasyonda, terör örgütünün daha önce kullandığı sığınakta önemli yaşam malzemeleri bulundu. Elde edilen malzemeler arasında 112 pil, 2 kutu çakmak gazı, 2 kutu şampuan, bir sac tava, odun sobası, ıslak mendil, diş macunu, 2 diş fırçası, bir demlik, 2 tabak ve 2 plastik bardak yer aldı.
Sığınak Kullanılmaz Hale Getirildi
Ele geçirilen yaşam malzemeleri, operasyon bölgesinde imha edilerek sığınak kullanılmaz hale getirildi. Bu tür operasyonlar, bölgede güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde bulunan terör örgütü PKK/KCK'ya ait 8 odalı sığınakta, yaşam malzemeleri ele geçirildi.