
BioNTech ve AstraZeneca'ya Karşı Tazminat Davaları
Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech, Covid-19'a karşı koruyucu bir aşı geliştirdi. Ancak Almanya'da Covid-19 aşısının yan etkileri nedeniyle BioNTech'e dava açıldı. Aynı şekilde AstraZeneca'ya da dava açıldı.
Almanya'da bir sağlık çalışanı, BioNTech aşısının yan etkileri olduğunu iddia ederek şirkete tazminat davası açtı. Davacı, aşının kullanılmasının ardından sağ gözünde ciddi bir görme kaybı yaşadığını belirtiyor.
BioNTech, suçlamaları reddediyor ve davacının iddialarının asılsız olduğunu savunuyor.
AstraZeneca'ya karşı da bir tazminat davası açıldı. Ancak ilk mahkeme davayı reddetti. Temyiz duruşması ise pazartesi günü yapılacak.
209 Tazminat Talebi
Almanya'da Covid-19 aşısı üreticilerine karşı açılan bu davalardan önce, aşı ile bağlantılı 209 tazminat talebi mahkemelere iletildiği belirtiliyor.