
Bitlis'te "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" Etkinliği
Bitlis'te Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası, Vali Ahmet Karakaya'nın katılımıyla kutlandı. Etkinlik, Mevlana Parkı'nda gerçekleştirildi.
Trajediye Dikkat Çekildi
Etkinlikte konuşan Vali Karakaya, trafikte kaybedilen hayatlara dikkat çekerek, "Ülkemizde her yıl yüzlerce canımızı trafikte kaybediyoruz, binlerce kişi yaralanıyor. Bunların önüne geçmenin tek yolu bilinçli olmaktır," dedi.
Stantlar ve Yarışmalar
Valilik öncülüğünde, emniyet, jandarma, Karayolları, sağlık ve AFAD birimlerinin stantları kurularak bir trafik parkuru oluşturuldu. Öğrencilerin aktif katılımıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.
Trafik Kurallarının Önemi
Karakaya, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını belirterek, İçişleri Bakanlığı'nın "Bir Kural, Bir Ömür" sloganını vurguladı. "Mutlaka hız limitine, emniyet kemerine ve trafik uyarıcılarına dikkat etmemiz lazım," şeklinde uyarılarda bulundu.
Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve diğer kurum amirleri ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bitlis Emniyet Müdürlüğünce "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Bitlis Emniyet Müdürlüğünce "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.