
Bodrum'da Planlı Su Kesintileri Duyuruldu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde içme suyu kaynakları üzerindeki sorunlar nedeniyle planlı su kesintilerine geçileceği bildirildi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından yapılan açıklamada, Bodrum'un merkezi mahalleleri dahil olmak üzere ilçe genelinde su kesintileri uygulanacağı ifade edildi.
Kesinti Programı İlerleyen Günlerde İlan Edilecek
Açıklamada, "Su dağıtımı, dönüşümlü sistemle gerçekleştirilecektir ve kesinti programı ilerleyen günlerde duyurulacaktır." denildi.
Uzman Görüşü: Su Kaynaklarında Sürekli Sorun Var
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'da yaz aylarından itibaren plansız su kesintilerinin sıklıkla yaşandığını belirtti. Özçelik, bu sorunların büyük çoğunluğunun işletmeden kaynaklandığını vurgulayarak, "Kış aylarının başına kadar planlı kesintilere devam edileceği gözüküyor. Daha önce de öngörmüştük. Mumcular ve Geyik barajlarında toplamda 60 milyon metreküplük su hacmi bulunmakta ve bunu doldurmakta zorluk yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Kayıp ve Kaçak Sorunu Vurgusu
Özçelik, 15-20 milyon metreküp civarında kayıp ve kaçak mevcut olduğunu belirtti. Yeraltı su kaynaklarında ise 10-15 milyon metreküp su bulunduğu düşünülmektedir. Bu durum, mevcut su planlamasında ciddi sıkıntılar yaşandığını göstermektedir.
Durumun Ciddiyeti
Su seviyesinin azaldığı Mumcular Barajı, dron ile görüntülenmiştir. Durumun ciddiyeti, hem yerel halk hem de yetkililer tarafından dikkatle izlenmektedir.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde içme suyu kaynaklarında yaşanan sıkıntı nedeniyle planlı kesintilere geçileceği bildirildi. Su seviyesinin azaldığı Mumcular Barajı dron ile görüntülendi.