
Bodrum'un Su İhtiyacında Kritik Bir Durum
Muğla'nın popüler turizm merkezi Bodrum, su ihtiyacını karşılayan barajlarda yaşanan doluluk oranlarının düşüklüğü ile karşı karşıya. Mumcular Barajı'nda doluluk %22, Milas Geyik Barajı'nda ise %33 olarak kaydedildi.
Mumcular Barajı'ndaki Durum
Ağırlıklı olarak 13 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Mumcular Barajı'nda, geçen yılın aynı döneminde doluluk oranı %12 olarak ölçülürken, bu yıl %22 seviyesine çıkmış durumda. Ancak bu oran, hâlâ birçok sorun barındırıyor.
Milas Geyik Barajı'ndaki Gelişmeler
Bodrum ve Milas'ın su ihtiyaçlarını karşılayan Milas Geyik Barajı'nda ise doluluk oranı geçen yıl ve bu yılın aynı döneminde %33 olarak kayıtlara geçti. Bu durum, bölgedeki su sıkıntısının ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor.
Kuraklık ve Sosyal Medya Tepkileri
Kuraklık, bölgedeki eski kiremit fabrikasının kalıntılarının su seviyesinin düşmesi sonucu yüzeye çıkmasına yol açtı. Dron ile çekilen görüntülerde, barajda meydana gelen geniş çamur alanları da gözler önüne serildi.
Öte yandan, Bodrum'da bazı vatandaşlar, evlerinden su akmadığı için sosyal medya üzerinden acil çağrılarda bulunarak, su sorununa çözüm bekliyorlar. İlçe sakinlerinin bazıları ise su ihtiyaçlarını tankerlerle karşılamak zorunda kalıyor.
MUSKİ'den Açıklamalar
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekiplerinin yüksek kesimlerdeki su depolarına tankerlerle su takviyesi yaptığı ifade edildi. Ayrıca, MUSKİ yetkilileri, barajlardaki su seviyesinin kuraklıktan ötürü düşüşünü belirterek, su tasarrufu konusunda daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgusunu yaptı.
Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan barajlardan Mumcular'da doluluk yüzde 22, Milas Geyik'te ise yüzde 33 ölçüldü.
Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan barajlardan Mumcular'da doluluk yüzde 22, Milas Geyik'te ise yüzde 33 ölçüldü.