Bosna Hersek'te 33 Yıl Önce Yaşanan Trajedinin Anması
Bosna Hersek'te, 1992-1995 savaşında Koricanske kayalıklarında hayatını kaybeden 224 Boşnak ve Hırvat sivil, anma töreni ile anıldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törende, katılımcılar hayatını kaybedenlerin yakınları ve yetkililer arasında yer aldı.
Toplama Kamplarından Trajik Son
Bosna Hersek'teki savaş sırasında toplama kamplarına kapatılan Boşnak ve Hırvatlar, Sırp askerleri tarafından Koricanske kayalıklarında kurşuna dizildi. Bosna Hersek Toplama Kampları Derneği Başkanı Seid Omerovic, törendeki konuşmasında 224 sivilin önce arkadan vurularak, ardından kayalıklardan atıldığını ve üzerlerine bomba atıldığını ifade etti.
Yürekler Acısı Tören
Toreni gerçekleştirilen anmada, 300 metre yüksekliğindeki kayalıklardan 224 gül atıldı ve dualar edildi. Anma etkinliği, yaşanan trajedinin hatırlanması açısından büyük bir önem taşıdı.
Yargı Süreci
Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Koricanske kayalıklarında yaşanan katliam ile ilgili olarak 11 kişiye toplamda 200 yıl hapis cezası vermiştir. Bu gelişmeler, uluslararası alanda adaletin sağlanması adına atılan önemli adımlar arasında yer almaktadır.
Bosna Hersek'te 1992-1995'te yaşanan savaşta 33 yıl önce Koricanske kayalıklarında öldürülen 224 Boşnak ve Hırvat sivil için anma töreni düzenlendi.