Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu Hafta Yurt Genelinde Aralıklı Yağışlar Bekleniyor

Üç büyük şehirde önümüzdeki günler yağışlı geçecek, dikkatli olunması gerekiyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2025 15:05
Güncelleme Tarihi: 21.10.2025 15:05

Bu Hafta Yurt Genelinde Aralıklı Yağışlar Bekleniyor

Bu Hafta Yurtta Aralıklı Yağışlar Etkili Olacak

Ankara, İstanbul ve İzmir'de önümüzdeki üç gün boyunca kısa süreli yağışlar bekleniyor.

Yurdun büyük kesiminde aralıklı yağışların hüküm sürmesi öngörülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde görevli Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta genelinde etkili olan hava durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Yağışlar Nerelerde Etkili Olacak?

Özdemirci, yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklediklerini kaydetti.

Perşembe günü için Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yağış görülmesi bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda da sağanak şeklinde yağış öngörülüyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde Seyredecek

Özdemirci, sıcaklıkların mevsim normallerine yakın olacağını ve özellikle cuma gününden itibaren iç kesimlerde ve kuzey bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde bir artış yaşanabileceğini ifade etti.

Üç Büyük Şehirde Hava Durumu

Yarın İstanbul'da çok bulutlu bir hava bekleniyor ve Anadolu Yakası'nda kısa süreli yağış geçişleri olacağı bildiriliyor. İzmir ve Ankara'da da yağış bekleniyor. Özdemirci, perşembe ve cuma günlerinde bu üç büyük şehirde de kısa süreli yağışların olabileceğini belirtti.

Ayrıca, yurdun çok sayıda kesiminde etkili olacak yağışların kuvvetli olmayacağını ifade eden Özdemirci, sadece perşembe günü Çanakkale ile İzmir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış riskinin bulunduğunu vurgulayarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, AA muhabirine, bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı...