
Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek saydı
Asla unutmamamız gereken deprem gerçeği dün sabah saatlerinde kendini yeniden hatırlattı. Adana Kozan'da gerçekleşen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşları tekrar korku sardı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem riski yüksek il ve ilçeleri tek tek sıraladı. 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi sonrası tekrar yürekleri ağızlara getiren Adana Kozan'daki 5.5 büyüklüğündeki deprem akıllara yeniden riskli il ve ilçeleri getirdi.
'DOĞU ANADOLU KIRIĞI ÇOK ETKİNLEŞTİ'
Katıldığı bir canlı yayında soruları yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Türkiye'deki depremlerin yüzde 52'si Kuzey Anadolu kırığı üzerinde. Yüzde 33'ü Batı Anadolu'da, yüzde 13'ü de Doğu Anadolu kırığı üzerinde oluşuyor. Son 5 yıldır Doğu Anadolu kırığının deprem açısından çok etkinleştiğini gördük." dedi.
'BU İLÇELER DEPREM AÇISINDAN RİSKLİ'
Deprem açısından yüksek risk barındıran bölgeleri sıralayan Prof. Dr. Ercan, sözlerine şöyle devam etti: "Orta Doğu Anadolu'yla ilgili söyleyebileceğim; Pazarcık'la Gaziantep'in Batısı ve Kilis'in Batısı ve oradan da Hatay-Suriye sınırından Ölü Deniz kırığı aday bölgedir. Bunun dışında Bingöl tarafları Muş Varto, Hakkari, Kars ile Erzurum arası, Erzincan, Amasya-Merzifon, Sakarya Çukuru ile Kocaeli arası, Yenice-Gönen, Ege Bölgesi'nde Balıkesir, Ayvalık kesimi yine Batı Anadolu'da Denizli- Aydın arasında Bodrum ve Marmaris yani Ege Adaları'nın bulunduğu kesimler deprem açısından çekinceli."