
İzmir Buca'da Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor
İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen orman yangını, kısa sürede Menderes ilçesine sıçramış durumda. Havadan ve karadan yangına müdahaleler sürerken, ekiplerin yoğun çalışmaları devam ediyor.
Yangının Yayılması ve Önlemler
Zafer Mahallesi'nde dün akşam başlayan yangın, güçlü rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Gece boyunca ekipler, mobilya imalatçıları ve akaryakıt istasyonlarının bulunduğu Kısıkköy bölgesine yangının sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yerel halk ise su tankerleriyle çalışmalara destek vererek, yangının önlenmesine yardımcı oldu.
Hava Unsurlarının Katkısı
Aydınlanmaya başlayan havada, yangınla mücadeleye hava unsurları da katıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 11 helikopter, çok sayıda arazöz ve su ikmal araçları ile yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Ulaşım Durumu
Yangın nedeniyle kapatılan İzmir-Çeşme Otoyolu, ekiplerin çalışmalarının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Yangının etkileri nedeniyle İzmir-Aydın Otoyolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştı.
Yangının Nedenleri ve Gözaltılar
Yangının Zafer Mahallesi Olduruk mevkisindeki inşaatta kullanılan demirlerin spiral makinesiyle kesilmesi sonucu çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı öğrenildi. Bu durumla ilgili iki kişi gözaltına alındı.
Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.