
Burdur'da Teke Yöresi Tarım Fuarı Heyecanı
Burdur'da, bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı açıldı. Fuar, Uzay Çatı Kapalı Pazar Yeri'nde ziyaretçilerini ağırladı.
Fuarın Önemi ve Hedefleri
Tarım aletleri ile iş makinelerinin tanıtıldığı bu etkinliğe, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren firmalar ve yerel halk yoğun ilgi gösterdi. Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, açılışta yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın toplum için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Vali Bilgihan, yeni teknolojilerin ve üretim modellerinin tanıtıldığı fuarın üretici ve tüketicileri buluşturduğunu ifade ederek, "Burdurlu, Burdur için gayret gösteriyor. Esas olan birlik ve beraberliği perçinlemek. Bu birliktelik sayesinde her alanda mutluluğu ve bereketi yaşayacağız." dedi.
Yarışmalar ve Ödüller
Açılış etkinliği sırasında, "Tarımda Kadın Eli Bilgi Yarışması"nı kazanan kadın çiftçilere ödülleri de takdim edildi. Ayrıca, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Hüseyin Dalgar, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin Genel Başkanı Kamil Özcan ve diğer protokol üyeleri, kurdele kesim töreninin ardından fuarı ziyaret etti.
Fuar, pazar gününe kadar devam edecek ve misafirlerine çeşitli etkinlikler sunmayı planlıyor.
Burdur'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın açılışı yapıldı. Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan (fotoğrafta), konuşma yaptı.
Burdur'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın açılışı yapıldı. Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan (fotoğrafta), konuşma yaptı.