
Bursa'da "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" Etkinliği
Bursa Valiliği'nin himayesinde, İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü koordinasyonundaki Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Protokol Kapsamında Gerçekleşen Eğitim
Etkinlik, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan "Dezenformasyonla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Protokolü" çerçevesinde düzenlendi.
Dezenformasyonun Önemi ve Çağrılar
DMM Koordinatörü İdris Kardaş, açılışta yaptığı konuşmada, dezenformasyonun ulusal güvenlik açısından önemli bir mesele olduğunu vurguladı. Kardaş, bu sorunla tek başlarına başa çıkamayacaklarını belirtip, toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti: "Bu şehirlerde bu protokolleri yaparak, imzalayarak beraber valilikler ve diğer bölge müdürlüklerimizle, üniversitelerimizle eğiticiler eğitimlerini tamamlayarak bir şekilde dalga dalga toplumun tamamında bu meseleye karşı bir duyarlılık oluşmasını amaçlıyoruz."
Yanlış Bilgilendirme Sorunu
Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun, toplumda yanlış bilgilerin hızla yayıldığını belirterek, "Bu çok ciddi bir şey, derhal önlem almamız gerekiyor." dedi. Ayrıca, dezenformasyona karşı daha mücadeleci bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.
Eğitim Programı ve Katılımcılar
İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı da 377 eğiticinin bu eğitim programına katıldığını belirtti. Eğitimin amacı; gençleri medya okur yazarlığı konusunda bilgilendirmek ve dijital ortamda dezenformasyonla mücadele etmek olarak özetlendi.
Sertifika Töreni ile Tamamlandı
Programın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. DMM Koordinatörü İdris Kardaş, dijital çağda dezenformasyon konusunu ele alırken, DMM Uzmanı Dr. Ümmühan Yücel ise eğiticilere temel kavramlar ve bireysel mücadele yöntemleri hakkında bilgi sundu.
Bursa Valiliği himayesinde İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) rehberliğinde "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcılara sertifika takdim edildi.
Bursa Valiliği himayesinde İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) rehberliğinde "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcılara sertifika takdim edildi.