
Bursa'da İmam Hatip Öğrencilerinden Anlamlı Gösteri
Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Sitare Topluluğu, Gazze'deki devam eden insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla anlam dolu bir etkinliğe imza attı. İmam hatip öğrencileri, "Uyan" adlı sessiz tiyatro oyunu ile Gazze'deki soykırımı sahneye taşıdılar.
Sessiz Tiyatro ile Farkındalık Oluşturuldu
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcı öğrenciler sırasıyla cam kabinlere girerek boş tencere tutarak, sessiz eylemlerle Gazze'deki durumu gözler önüne serdiler. Ek olarak, "Gazze Konuşabilseydi" adlı bir oratoryo ile de soykırımın boyutları anlatıldı.
Yaygın Bir İfade: Hayatını Kaybeden Çocuklar
Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zeynep Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar 18 bin çocuğun Gazze'de yaşamını yitirdiğini belirtti. Keskin, "Her geçen saatte yeni bir çocuk daha hayattan koparılıyor. Gazze'de süren açlık ve yerinden edilmenin acısını dile getirmek istiyoruz." diyerek durumu özetledi.
Gençlerden Önemli Mesajlar
Öte yandan Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Amine Asa, etkinlikteki amacın zulmü normalleştirmemek olduğunu ifade etti. Asa, "Boykot hassasiyetini artırmak için çaba gösteriyoruz. İsrail'in zulmüne karşı durmak için dikkatli olmalıyız." diyerek duyduğu endişeyi dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'de yaşayan gençlerin birçok haktan faydalandığını, ancak Gazze'deki yaşıtlarının ölüm tehdidi altında olduğunu vurguladı.
Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Sitare Topluluğu organizasyonunda imam hatip öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki soykırımına dikkati çekmek için "Uyan" adlı sessiz tiyatro oyunu sahneledi.
Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Sitare Topluluğu organizasyonunda imam hatip öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki soykırımına dikkati çekmek için "Uyan" adlı sessiz tiyatro oyunu sahneledi.