Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bursa'da Orman Yangını 5. Günü Geride Bıraktı

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde süren orman yangını, 5. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2025 09:44
Güncelleme Tarihi: 30.07.2025 16:53

Bursa'da Orman Yangını 5. Günü Geride Bıraktı

Bursa'daki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

Bursa'nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz'da başlayan orman yangını, 5. gününde kontrol altına alınma çabalarıyla sürüyor. Yangın, Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başladı ve özellikle rüzgarın etkisiyle ilerleyerek Harmancık ilçesine yayıldı.

Yangına Yapılan Müdahale

Orman Bölge Müdürlüğü ve yerel itfaiye ekipleri, yangını söndürme çalışmalarına aktif olarak katılıyor. Bölgedeki vatandaşlar da kendi traktörlerinin arkasına bağladıkları su dolu tankerlerle ekiplerin çabalarına yardımcı olmaktalar.

Tahliye ve Gözaltılar

Yangın nedeniyle, Harmancık ilçesine bağlı Dutluca, Ilıcaksu, Çamoğlu, Çatalsöğüt ve Çakmak mahallelerinin yanı sıra, Orhaneli ilçesindeki Yakuplar ve Büyükorhan'ın Gedikler Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangınla ilgili olarak gözaltına alınan Ufuk A. adlı şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasındaki orman yangını 5. gününde kontrol altına...

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasındaki orman yangını 5. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Muş-Der Arama Kurtarma Ekibi üyeleri, kurtardıkları kaplumbağaya su verdi.

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasındaki orman yangını 5. gününde kontrol altına...

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasındaki orman yangını 5. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölge havadan fotoğraflandı.