
Bursalı Otomotiv Firması Yolcu Taşıma Araçları Üretimi Yapıyor
Bursa'da 27 yıldır faaliyet gösteren bir otomotiv firması, tasarladığı yolcu taşıma araçlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin eğitimli iş gücüyle desteklenmiş bu firma, 22 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firmanın Genel Müdürü Bayram Taşocak, yılda 500'e yakın aracın üretildiğini ve bu araçların tamamının ihraç edildiğini belirtti.
Tekaydınlar Minibus Design'ın Yıllık Üretim Kapasitesi
1998 yılında kurulan Tekaydınlar Minibus Design, yolcu taşımacılığı için geliştirdiği araçların üst yapısını imal ederken, otomotiv ana sanayi markalarından aldıkları şasilerin üzerine kendi tasarımlarını uyguluyor. Üretiminin %100'ünü yurt dışına gönderen firma, Avrupa, Amerika ve Asya pazarlarına açılmış durumda.
Sipariş Durumu ve Pazarlama Stratejileri
Taşocak, yıllık siparişlerinin tamamının dolduğunu ve kişiye özel üretim yaptıklarını dile getirerek, pazara daha önce sınırlı olan Avrupa'dan yeni pazarlar oluşturmaya yöneldiklerini vurguladı. Özellikle Amerika pazarında büyümeyi hedeflediklerini belirtti.
Elektrikli Araç Projesi: Sambus
Firma ayrıca, geleceğe yönelik yatırımlarını da sürdürüyor. Sambus adı verilen %100 elektrikli minibüs projesinin üretimine başladıklarını ifade eden Taşocak, bu minibüsün 6.5 metre uzunluğunda ve 22 kişilik kapasitede olacağını açıkladı. 2026 yılında ilk prototipin yollara çıkması hedefleniyor.
İstihdam ve Sektörel Katma Değer
Bu projelerle birlikte yeni istihdam imkanları yaratılacağını belirten Taşocak, ürettikleri araçların uluslararası organizasyonlarda da kullanıldığını hatırlattı. Örneğin, 2022'deki Dünya Kupası'nda Türkiye'den ihraç edilen yolcu taşıma araçlarının bir kısmını kendilerinin ürettiğini söyledi.
Bursa'da 1998 yılında kurulan Tekaydınlar Minibus Design firması, yolcu taşımacılığında kullanılan araçların üst yapı imalatını gerçekleştiriyor. Yolcu taşıma araçlarını dizayn eden otomotiv firması, 3 kıtada 20'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.