Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Büyük Menderes Havzası Çalıştayı Didim'de Gerçekleştirildi

Büyük Menderes Havzası'nın sürdürülebilirliği için kritik konuların ele alındığı çalıştay Aydın'da başladı.

Yayın Tarihi: 29.09.2025 14:10
Güncelleme Tarihi: 29.09.2025 14:10

Büyük Menderes Havzası Çalıştayı Didim'de Gerçekleştirildi

Büyük Menderes Havzası'nın Geleceği Ele Alındı

Aydın'ın Didim ilçesinde, Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Didim Ticaret Odası ve Didim Ziraat Odası işbirliğiyle düzenlenen çalıştay, Ankara Üniversitesi Didim Örsem Tesisi'nde gerçekleştiriliyor.

Vali Canbolat: "Su Kaynakları Korunmalı"

Açılış konuşmasını yapan Aydın Valisi Yakup Canbolat, havzanın ülkenin kalkınması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Canbolat, çalıştayda su kaynaklarının korunması, çevresel sürdürülebilirlik ve tarımsal üretim güvenilirliğinin artırılması gibi konuların ele alınacağını belirterek, "Bu çalıştay, somut ve uygulanabilir çözümler sunarak ülkemizin genel kalkınmasına katkı sağlayacak," dedi.

Sorular ve Sorumluluklar

Canbolat, tarımsal faaliyetlerin verimli yürütülmesinin su yönetimi için önemine dikkat çekti. "Mevcut su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Bireyler olarak su kullanım alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli ve israfı önlemeliyiz," şeklinde konuştu.

İklim Değişikliği ve Sulama Sistemleri

Küresel iklim değişikliğine de değinen Vali Canbolat, Aydın ve çevresinde açık kanal sistemlerinden kapalı basınçlı sulama sistemlerine geçilmesinin önemini vurgulayarak, bu sistemlerin su israfını önleyerek tarımsal üretkenliği artıracağını dile getirdi.

Konuklar ve Katılımcılar

Çalıştayda ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ve Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş da birer konuşma yaptı. Ayrıca, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de programa katıldı.

Alanında uzman isimlerin yer aldığı çalıştay, ilk gün oturumlarının ardından yarın sona erecek.

Aydın'ın Didim ilçesinde Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı...

Aydın'ın Didim ilçesinde Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı başladı.

Aydın'ın Didim ilçesinde Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı...