
Çanakkale'de Askerlik Töreni
Çanakkale'de bir günlüğüne askerlik hayalini gerçekleştiren 14 engelli genç, İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle birlikte gelerek, kamuflaj üniforması giydi ve yemin etti.
Yeminin Ardından Güçlü Mesajlar
Engelli gençler, saç tıraşı olup üniformalarını giydikten sonra tören alanına geçtiler. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve gençler askerlik yeminini tekrarladılar.
Türk Milletinin Vatan Sevgisi
İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Ali Sanayır, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin vatan sevgisinin önemine değindi. Sanayır, "Kutsal askerlik görevini yerine getiren her Türk evladı, bu gururu ömür boyu taşır" dedi.
Unutulmaz Hatıralar
Temsili askerlik töreninde duygularını paylaşan erlerden Hüseyin Can Yağcı, "Bugünü hayatımız boyunca unutmayacağız, askerlik anılarımız olacak" şeklinde belirtti. Ayrıca, kendilerine bu anı yaşatanları teşekkür ederek, terhis belgelerini evlerinin en güzel köşesinde saklayacaklarını ekledi.
Coşkulu Tören
Törende Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı personeli de bir gösteri sundu. Çanakkale Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, gençlere terhis belgelerini verirken, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ersin Aslan hediyelerini takdim etti.
Törene, Jandarma 116. Er Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çakır ve Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Ufuk Yetiş de katıldı.
Çanakkale'de bir günlüğüne asker olan engelli 14 genç yemin etti.
Çanakkale'de bir günlüğüne asker olan engelli 14 genç yemin etti.