
Çanakkale'deki Yangında Tarihi Hatıralar Yok Oldu
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen yangında, Saçaklı köyü sakinlerinden İbrahim Çalışkan'ın evi büyük zarar gördü. Yangında en çok üzüldüğü şey ise, babası ve dedesinin fotoğraflarının yanması oldu.
Yangının Gelişimi
Rüzgarın etkisiyle hızlıca büyüyen yangın, köyde büyük hasara yol açtı. Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evimin altında 2 ton yağım vardı, onlar da yandı. Zeytinliklerim ve yaklaşık 40-50 dönüm civarındaki zeytinliklerim de zarar gördü. Yangın esnasında Bayramiç'teydim ve durumu öğrendiğim an hemen geldim," şeklinde konuştu.
Manevi Kaybın Zorluğu
Yangın sonucunda 150 kadar koyun ve keçisini güvenli bir yere taşıdığını belirten Çalışkan, "Evimin yandığını görünce çok üzüldüm. Bu ev 200 yıllık. Duvarlarında babamın, dedemin ve atalarımın fotoğrafları asılıydı. Maddi zarar önemli değil ama manevi kaybım çok ağır oldu. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın," dedi.
Yangına Müdahale ve Tahliye Süreci
Yangın esnasında jandarma, köy sakinlerini dışarı çıkararak tahliye etti. Diğer yandan, hayvanların herhangi bir zarar görmediği bilgisi verildi. Yiğitler köyü kırsalında gün içinde çıkan yangın, ormanlık alana sıçramış ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılmıştı. Ekipler, havadan ve karadan müdahale ederek yangını büyük ölçüde kontrol altına aldı.
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan yangında evi ve zeytinlikleri zarar gören Saçaklı köyü sakinlerinden İbrahim Çalışkan, en çok babası ve dedesinin fotoğraflarının yanmasına üzülüyor. Çalışkan, AA muhabirine açıklamada bulundu.