Vatan Millet Aşkına Buluşması
Çankırı'da, 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen "Vatan Millet Aşkına Çankırı Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi. Program, İl Müftülüğü iş birliğiyle Sultan Süleyman Camisi'nde, cuma namazı öncesi şehitler için hatim duası ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden etkinlikte, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise uzun ömürler diledi.
Gazilerimiz ve Şehitlerimiz Unutulmadı
Longa, "15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimiyle karartılan geceyi aydınlık sabaha kavuşturan yiğitleri anmak için bir araya geldik. Sizler, en değerli varlıklarınızı, bu vatan için şehit verdiniz. Kahraman gazilerimiz, sizler her koşulda canınızı ortaya koymaktan çekinmediniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı olamaz. Bu kahramanlık ve fedakarlık bizim varlık sebebimiz. Sizlerin hakkını hiç bir şekilde ödeyemeyiz," dedi.
15 Temmuz Derneği Genel Başkanı'nın Açıklamaları
15 Temmuz Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Turunç, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Turunç, "Şehitlerimizin ailelerini sahiplenmek gerekiyordu. Devlet kurumlarımız şehit aileleri ile gazilere gerekli desteği veriyor. Yaklaşık 2800 gazimiz ve 253 şehidimiz var. Etnik kimliklerimiz, yaşadığımız şehirler ve mesleklerimiz farklı olabilir, ancak hepimiz bu topraklarda dünyaya gelmişiz," ifadelerini kullandı.
Programın Sona Eren Bölümü
Etkinlik, Gazi Selahattin Karayel'in 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatmasıyla ve ardından yapılan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.
Çankırı'da, 15 Temmuz Derneği tarafından "Vatan Millet Aşkına Çankırı Buluşması" gerçekleştirildi.
Çankırı'da, 15 Temmuz Derneği tarafından "Vatan Millet Aşkına Çankırı Buluşması" gerçekleştirildi.