
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un Budapeşte Açıklamaları
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları gayriresmi zirvesinde yaptığı konuşmada, Macaristan'ın Avrupa Birliği ile Türk dünyası arasında köprü görevini üstlendiğini dile getirdi.
Macaristan'ın Rolü ve TDT
Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın ev sahipliğini yaptığı zirvede konuşan Caparov, Macaristan'ın TDT'nin onurlu ve aktif gözlemci ülkesi olduğunu vurguladı. Budapeşte'de gerçekleşen bu zirvenin 'tarihi ve sembolik' bir anlam taşıdığını belirtti.
Ticaretin Artışı ve Gelecek Planları
Caparov, Kırgızistan ile TDT üyesi ülkeler arasındaki ticaretin son dört yılda iki katına çıktığını belirterek, bu durumun kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Ayrıca, bu yılın sonbaharında gerçekleşmesi planlanan TDT Hükümet Başkanları ve Başkan Yardımcıları Birinci Zirvesi için davetler gönderildiğini müjdeledi.
Özbekistan’a Destek
Caparov, Kırgızistan olarak, Özbekistan'ın Türk Kültür ve Miras Vakfı'na üye olmasını desteklediklerini sözlerine ekledi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov (solda), Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macaristan Başbakanı Victor Orban (sağda) ile bir araya geldi.