Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cardano Fiyatı Aşağı Yönde Sert Bir Harekete Hazırlandı

Kripto para dünyasının popüler analistlerinden Benjamin Cowen, Cardano fiyatının aşağı yönde sert bir harekete hazırlandığına inanıyor. Cowen, ADA fiyatının önemli bir destek seviyesini kaybetmek üzere olduğuna dikkat çekti. Cowen'a göre Cardano'nun net likiditedeki düşüş nedeniyle düşmesi muhtemel.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 15:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cardano Fiyatı Aşağı Yönde Sert Bir Harekete Hazırlandı

Kripto para dünyasının popüler analistlerinden Benjamin Cowen, Cardano fiyatının aşağı yönde sert bir harekete hazırlandığına inanıyor.

Cowen, ADA fiyatının Aralık 2022'den bu yana birkaç kez test etmesine rağmen önemli bir destek seviyesini kaybetmek üzere olduğuna dikkat çekti.

Cardano'nun yılın geri kalanında 0,240 dolarlık destek seviyesinin üzerinde kalacağını ve kararlı bir hamle yapmayacağını hayal etmek zor. Yıl sonundan önce kararlı bir hareket olacağını düşünüyorum. Bence bu aşağı yönlü olacak.

Benjamin Cowen'a göre Cardano'nun net likiditedeki düşüş nedeniyle düşmesi muhtemel. Cowen, ADA'nın temelde küresel net likiditenin gelgitlerini nasıl takip ettiğini gösteren bir grafikle tahminini güçlendirdi.

Dolayısıyla bana göre altcoinlerin bu şekilde performans göstermesi o kadar da şaşırtıcı olmamalı çünkü net likidite azalıyor. Buradaki net likidite, ABD, Kanada, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere, Çin, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda dahil olmak üzere çeşitli merkez bankalarının bilanço merkez bankaları olarak tanımlanıyor ve TGA'yı (Hazine Genel Hesabı) ve ters repoyu çıkarıyoruz.

Cowen, likiditenin geri gelmesiyle birlikte altcoin piyasasında bir hareketliliğin başlayabileceğine inanıyor. Ancak bu durum genelde bu durum hızlıca gerçekleşmekten biraz uzak.

Dolayısıyla ADA/USD'ye baktığınızda, bunun gerçekten de aşırı likiditenin bir fonksiyonu olduğu gerçeğini hatırlamamız gerekiyor.