Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri basına sızdırıldı!

Türkiye'de uzun yıllar önce yaşanan ancak hala detayları bile hafızalardan silinmeyen korkunçluktaki cinayet sonrasında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 11:41
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 17:36

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri basına sızdırıldı!

CEM GARİPOĞLU’NUN CESEDİYLE İLGİLİ ORTAYA ÇIKANLAR…

Türkiye'de uzun yıllar önce yaşanan ancak hala detayları bile hafızalardan silinmeyen korkunçluktaki cinayet sonrasında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. O dönemde Münevver Karabulut’u öldüren ve yıllar sonra da cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Karabulut’un katili Cem Garipoğlu ile ilgili detaylar çok konuşuldu. Bir çok kişi Garipoğlu’nun yaşadığını düşünürken bir kısım da öldüğünü düşünüyordu. Garipoğlu davasındaki bu tartışmalar sürerken de Garipoğlu'nun otopsi fotoğrafları yıllar sonra ortaya çıktı. Garipoğlu'nun İşte otopsi fotoğraflarında ortaya çıkan ilginç detaylar…

katil

Bir dönem Türkiye'yi yasa boğan cinayetlerden biri olan Münevver Karabulut cinayetinin katili Cem Garipoğlu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında bazı detaylar ise şaşırttı. İşte detaylar...

OTOPSİ RAPORLARI PAYLAŞILDI

Cem Garipoğlu'nun öldüğüne inanmayanlardan biri de Karabulut ailesi idi. Bu nedenle de Karabulut ailesi Garipoğlu'nun mezarının açılıp (fethi kabir) yapılmasını istemişti. Ancak ailenin bu isteği savcılık ve Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmişti. Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu da tartışmalara son vermek adına mezarın açılması talebinde bulundu. Sonrasında ise Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarını istedi. Ve bir bilir kişi atandı. Bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi ile ilgili fotoğraf ve videoları inceledi. İncelemede Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde Garipoğlu'nun sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar dikkat çekti.

SORUŞTURMADA EKSİKLİK İDDİASI

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, tekrardan mezarda fethi kabir işlemi yapılması istedi. Buna istinaden de mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığının cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması istendi. Şimdi ise savcılığın kararı bekleniyor.

Ayrıca da Savcılığa gönderilen dilekçede cinayetten hemen sonra yürütülen soruşturma ile ilgili eksiklikler olduğu iddia edildi. Münevver Karabulut'un ailesi cinayet soruşturmasındaki eksikleri dile getirdi. İşte o aksaklıklar; Münevver Karabulut'un otopsisi incelemesinin ilk aşamasında hiçbir tıp eğitimi almamış olan bir teknisyenin yaptığı, Aynı eldivenle 11 adet otopsi işlemi yapılmış olması, Otopsiyi yapan teknisyenin eldiveninden Karabulut'un iç çamaşırında otopsisi yapılan bir başka cesede ait sperm örneğinin olması gibi eksiklikler gösterildi. Son olarak da Cinayet mahallinde bulunan 700 bin dolar tutarında para, emniyet görevlileri tarafından tutanağa aktarılmayıp kaybolması ve kameraların kırık olduğunun söylenmesi….