
Cemil Meriç'i Anma Töreni
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cemil Meriç'in anıldığı programda önemli mesajlar verdi. Ersoy, Meriç'in Türkiye'nin düşünce dünyasında ne denli önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
Evimiz ve Kendimiz
Ersoy, "Cemil Meriç, bize evimizi, yani kendimizi, kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi hatırlatmıştır. Bu vesileyle bir kez daha kendisine rahmet diliyoruz." ifadesini kullandı.
Anma Programının Detayları
AK Parti Kültür Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programı AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Programa bakan, genel başkanvekili ve akademisyenler katıldı.
Cemil Meriç'in Fikir Dünyası
Bakan Ersoy, Cemil Meriç'in düşünce dünyasının zenginliğine değinerek, "Cemil Meriç üzerine yapılan çalışmalar, onun çeşitli özelliklerini ön plana çıkartarak herkesin farklı düzeylerde nasiplenmesini sağlamıştır" dedi. Meriç'in, dilin önemine vurgu yapan sözlerini de hatırlattı.
Beşir Ayvazoğlu'nun Değerlendirmesi
Usta kalem Beşir Ayvazoğlu, Meriç'in "Bu Ülke" eserini evimize benzeterek, bu benzetmenin günümüzde daha da anlam kazandığına dair düşüncelerini paylaştı. Ersoy, "Meriç, evimizi, kim olduğumuzu hatırlatmayı başarmıştır" diye belirtti.
Ersoy, konuşmasının sonunda cemil Meriç için tekrar rahmet dileyerek programın amacına değindi ve onun eserlerinin önemini vurguladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Kültür Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen, yazar, çevirmen ve düşünce insanı Cemil Meriç'in vefat yıl dönümü anma programına katılarak konuşma yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Kültür Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen, yazar, çevirmen ve düşünce insanı Cemil Meriç'in vefat yıl dönümü anma programına katılarak konuşma yaptı.