Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'den Gürsel Tekin'e Sert Tepki

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada Gürsel Tekin'in atamasına karşı sert mesajlar verdi.

Yayın Tarihi: 04.09.2025 19:31
Güncelleme Tarihi: 04.09.2025 19:31

CHP'den Gürsel Tekin'e Sert Tepki

CHP'den Gürsel Tekin'e Yanıt

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın toplantısında, Gürsel Tekin'in İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından CHP İstanbul İl Yönetimi'ne atanmasına tepki gösterdi.

Başarır, "Hiç kimse partimizi illegal yargı kararlarıyla teslim almaya gelmesin. Hem halk olarak hem bizler, hem de partililer çok sert tepki verecektir." ifadesini kullandı.

Özgür Çelik'e Destek

Başarır, tedbiren görevden uzaklaştırılan Özgür Çelik'in yanında olduklarını da belirtti. "Gürsel Tekin olarak geleceksen bu çatının kapısının herkese açık olduğunu" dile getiren Başarır, şöyle devam etti: "Ama postal olarak gelecek, demokrasiyi hiçe sayacak kim olursa olsun ona kapımız kapalı."

Ekrem İmamoğlu'na Dikkat Çekildi

Ayrıca, yolsuzluk soruşturması çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinde olduğunu hatırlatan Başarır, "Biz partimizin bekçileriyiz. Milli iradenin bekçileriyiz. Demokrasinin bekçileriyiz. Ülkeyi bu zalimlerden kurtarmak için hiçbir şeyden korkmuyoruz" sözleriyle duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Medyadan Gelen Sorulara Yanıt Verdi

Bir basın mensubunun, Gürsel Tekin'in CHP İstanbul İl Yönetimi'ne atanmasıyla ilgili sorusuna yanıt veren Başarır, "Herhalde Gürsel Tekin ve uzantıları buraya çevik kuvvetle gelecek kadar alçalmayacaklar. Ama eğer buna teşebbüs ederlerse biz buradayız" diyerek, kararlılıklarını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır (ortada), CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde basın...

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır (ortada), CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaptı.