CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Adana'da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin şubesini ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
Çözüm Önerileri ve Destek
Bağcıoğlu, şube başkanı Mehmet Ali Bakır'ı ziyaret ettiği esnada, Türkiye genelinde 80'den fazla il ve ilçede 140'tan fazla dernek ziyaret ettiklerini belirtti. Bu ziyaretlerde şehit aileleri ve gazilerin karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığını ifade etti.
Kanun Teklifleri ve Beklentiler
Bağcıoğlu, geçen yıl yapılan çalıştayda belirledikleri 18 kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilgili komisyonunda beklediğini vurguladı. Bu tekliflerin hızlı bir biçimde Genel Kurul'a indirilip yasalaşmasını umduklarını söyledi. "Şehit ve gaziler konusu siyaset üstü bir meseledir. Bu alanda herhangi bir siyasi beklentimiz yok" diyen Bağcıoğlu, herhangi bir siyasi partinin kanun tekliflerine destek sağlaması durumunda CHP olarak sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.
Er Gaziler Arasındaki Sorunlar
Bağcıoğlu, er gazilerin çeşitli sorunlar yaşadığını aktardı. Emsal maaş durumu, istihdam hakkı, sağlık desteği ve ortez-protez gibi konuların acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. "Bu mesele bizim sunduğumuz 18 kanun teklifi veya yeni tekliflerle çözüme kavuşturulabilir. Biz Atatürk'ü, Türk Silahlı Kuvvetlerini, savunma sanayisini ve şehit ailelerini siyasetten bağımsız bir şekilde ele alıyoruz. Türk milletinin her bireyinin bu konuda gerekli desteği göstermesi, bir borçtur" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi ziyaretinde, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi ziyaretinde, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.