CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Didim'de Park Açılışında Konuştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Ayşenur Ezgi Eygi Parkı’nın açılışında önemli bir konuşma yaptı. Özel, burada yaptığı konuşmada, İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin adını taşıyan parkın önemini vurguladı.
Ayşenur Ezgi Eygi'nin Mirası
Özel, Eygi'nin İsrail'in Filistin'deki zulmüne karşı durduğunu belirterek, "Ayşenur, ilk adımı atıp Filistin'e gitti. Orada yapılan zulmü protesto ederken hayatını kaybetti" dedi. Ayrıca, Eygi'nin eğitim aldığı Washington Üniversitesi ve psikoloji eğitimi hakkında da bilgi paylaştı.
Park Açılışı ve Anma Töreni
Konuşmaların ardından Özel ve protokol üyeleri, parkın açılış kurdelesini kesti. Açılış törenine, Eygi'nin ailesi ve Filistinli aktivist Yusuf Barakat da katıldı. Barakat, kendi ülkesinden getirdiği toprağı protokole takdim etti.
Didim Programı Kapsamında Diğer Etkinlikler
Özel, Aydın'daki programı çerçevesinde Kuşadası Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Ayrıca, CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı binası ve Nazik Bezmeci Otizm Yaşam ve Destek Merkezi'nin açılışlarını da gerçekleştirdi.
Eygi'nin Zalimce Ölümü
Eygi, 6 Eylül 2024'te işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında, İsrail askerleri tarafından başından vurularak ağır yaralanmış, hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirmiştir. Cenazesi 14 Eylül'de Didim’de toprağa verilmiştir.
Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl yöntemlerle mücadele eden Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olarak aktivizmine devam etmiştir.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Didim Belediyesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ayşenur Ezgi Eygi Parkı ve Toplu Açılışı Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Didim Belediyesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ayşenur Ezgi Eygi Parkı ve Toplu Açılışı Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.