Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İmamoğlu'na Destek

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi, siyasi moral bozukluğu yaşamadıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 27.10.2025 04:34
Güncelleme Tarihi: 27.10.2025 04:34

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İmamoğlu'na Destek

Özgür Özel'den İmamoğlu'na Destek Mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "casusluk" suçlamasıyla tutuklanmasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Olayın Ardından Genel Kurulda Yanıt Verdi

İstanbul Adliyesi önünde yaptığı konuşmada Özel, "Elbette yorgunuz, kızgınız, tepkiliyiz ama hiçbiri ümit etmesin ki ne moralsiziz ne bizi yıkabildiler ne de yıkabilecekler" dedi. Bu süreçte avukatların değerlendirmelerine de vurgu yaparak, sistemin işleyişine dair eleştirilerde bulundu.

İddialara Tepki Gösterdi

Özel, "Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkındaki terör örgütüne destek ve yolsuzluk iddialarının ispat edilemediğini" belirtti ve tutuklama kararının verilmesi sırasında yaşanan süreci eleştirdi. Bu olayın hukuksuzluğuna dikkat çekerek, "Evrakın avukatlara verilmeden basın bilgi notu gönderildi" ifadelerini kullandı.

Hukuk Süreci Üzerine vurgular

Sözlerinde, "O suçların, suç olabilmesi için delillerin ortaya konulması gerekmektedir. Yargılama süreci tamamlanmadan suç örgütü denilemez" diyerek yargının bağımsızlığına ve adil bir yargılama sürecinin gerekliliğine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Özgür Özel yaptığı konuşmayla, partinin ve İmamoğlu'nun yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, casusluk" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İmamoğlu'nun...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, casusluk" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İmamoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin İstanbul Adliyesi önünde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, casusluk" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İmamoğlu'nun...