Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'li İl Başkanları İstanbul'da Bir Araya Geldi

CHP'nin 81 il başkanı, İstanbul'daki kayyum kararına tepki için bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 04.09.2025 13:41
Güncelleme Tarihi: 04.09.2025 13:41

CHP'li İl Başkanları İstanbul'da Bir Araya Geldi

CHP'li İl Başkanları Toplandı

CHP'nin 81 il başkanı, mahkemenin "tedbiren görevden uzaklaştırma ve kayyum" kararı üzerine, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Destek ve Dayanışma Mesajları

Görevden uzaklaştırılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, özellikle 80 ilden gelen il başkanlarının katılımıyla partinin İstanbul İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Çelik, geçen yıl yapılan tüzük kurultayında 4-9 Eylül tarihlerinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş haftası olarak belirlendiğini hatırlatarak, bu kapsamda il başkanlarının kendi bölgelerinde basın açıklamaları yapma kararı aldıklarını, ancak İstanbul İl Başkanlığına kayyum atanmasının bu süreci değiştirdiğini belirtti.

Çelik, "Bu karar sonrasında il başkanlarımız İstanbul'a geldiler. Hem bize destek sunmak hem dayanışma duygularını paylaşmak hem baba ocağına sahip çıkmak için buraya geldiler." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararına Tepki

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, İstanbul'a gelen CHP'li il başkanları adına yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen kongreye dair verilen mahkeme kararına değindi. Tanburoğlu, "İki yıl önce gerçekleşen İstanbul il kongremize ilişkin verilen siyasi yargı kararı, bunların son zinciridir. Cumhuriyet Halk Partisi 81 il örgütü olarak bir kez daha vurguluyoruz: Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'tir. İl Başkanımız Özgür Çelik, İstanbul'daki delegelerimizin iradesiyle seçilmiştir. Mahkemenin aldığı karar bizler için yok hükmündedir. Bu kararı tanımıyoruz. Mücadelemizden bir adım dahi geri atmıyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'nin 81 il başkanı, mahkemenin "tedbiren görevden uzaklaştırma ve kayyum" kararına tepki...

CHP'nin 81 il başkanı, mahkemenin "tedbiren görevden uzaklaştırma ve kayyum" kararına tepki göstermek için CHP İstanbul İl Başkanlığında bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Çelik, partinin İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

CHP'nin 81 il başkanı, mahkemenin "tedbiren görevden uzaklaştırma ve kayyum" kararına tepki...